Приготуй корейське Чапче(Фунчоза)

Чапче(Фунчоза)

Складність
3.5/5

  • 35-40 хвилин
  • Порцій 2

Чапче(Фунчоза) – це не гостра страва зі смаженої скляної локшини та овочів, яка дуже популярна в корейській кухні.  Чапче зазвичай готують з данмен, скляної локшини, зробленої з крохмалю солодкої картоплі.
Лапшу змішують з асорті з овочів, м’яса, грибів і заправляють соєвим соусом, міріном та кунжутною олією.
Колись Чапче було королівською стравою, зараз це одна з найпопулярніших традиційних святкових страв, яку часто подають з особливих випадків, таких як весілля, дні народження.
Він також популярний на банкетах, вечірках через простоту приготування великої кількості та гнучкості подачі.

  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Скляна локшина з картопляного крохмалу – 200г
  • Кунжутна олія- 2 ст. л.
  • Кунжут обсмажений- 1 ст. л.
  • Зелена цибуля- 4 стрілки
  • Цибуля – 1/2 шт.
  • Шпинат – 100 г
  • Яйце – 1 шт
  • Столове вино Мірін – 1 ст. л.
  • Яловичина(вирізка) – 150 г
  • Часник – 2 зубчика
  • Морква- 1 шт
  • Болгарський перець – 1/2 шт
  • Гриби Шіітаке- 4-5 шт
  • Рослинна олія
  • Сіль та перець – за смаком

1 Крок

Наріжте смужками м’ясо і замаринуйте в 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ч. л. Мірім, 1 ч. л. подрібненого часнику та 1 ч. л. цукру на 20 хвилин

2 Крок

Гриби замочити на 10 хвилин, видалити ніжки і нарізати смужками. У чашку з грибами додати 1 ст. л. соєвого соусу, 1/2 ч. ложки цукру, 1/3 ч. ложки подрібненого часнику. Залишити маринуватися на 20 хвилин.

3 Крок

За бажанням промити шпинат і опустити в киплячу воду на 30 секунд. Нарізати великими часточками. Моркву, цибулю, болгарський перець та зелену цибулю нарізати довгими смужками .

4 Крок

200 г локшини помістити в киплячу воду і варити з відкритою кришкою 5 хвилин до готовності. Злити воду, не промиваючи локшину! Додати до локшини 1 ст. л. кунжутної олії та соєвого соусу і перекласти в окремий посуд.

5 Крок

Розігріти олію на сковороді і на сильному вогні обсмажити м’ясо до готовності. Додати та обсмажити гриби. Додати і обсмажити моркву, цибулю та зелену цибулю протягом 1-2 хвилин. Додати і обсмажити болгарський перець протягом 1-2 хвилин

6 Крок

До локшини додати шпинат, обсмажені овочі та додати соєвий соус до смаку (солоності). Добре перемішати.
 

Готово!

Оригінальний корейський Чапче готов!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.