Автентичний рецепт КІМЧІ від шеф-кухаря корейської кухні Цхай Віктора 🫡
1. Качан капусти розрізаємо, потім розриваємо навпіл та видаляємо нижню частину, як на відео
2. Солимо кожен листочок та заливаємо невеликою кількістю води
3. Залишаємо капусту на 1 годину
Основа для Кімчі:
1. 300 г води
2. Додаємо 15 г рисового борошна у холодну воду, ставимо на великий вогонь та вінчиком ретельно перемішуємо. Залишаємо охолонути
3. Додаємо цукор (20 г), сіль (2 г), перець кочукару (40 г), паста Кочудян (30 г), мед (15 г), рибний соус (15 г)
4. Нарізаємо та додаємо зелену цибулю, моркву (натираємо), грушу (натираємо), імбир (натираємо та чавимо сік в основу), часник (чавимо 2 головки)
5. Додаємо 100 мл клейкої частини (вода+рисове борошно)
6. Промиваємо пекінську капусту та промащуємо її основою для кімчі
7. Складаємо у форму для зберігання, герметично закриваємо та залишаємо мінімум на 5 днів, щоб капуста почала ферментуватись
Цієї кількості кімчі вам вистачить надовго 🤤
Зберігайте рецепт найпопулярнішої корейської закуски та діліться результатом ❤️